Van Noord naar Zuid Vietnam in 20 dagen

Vinh

Zoals gisteren reeds gezegd, vandaag vroeg op want om 6:45 uur gaan we al ontbijten.

Het begint al aardig op werken te lijken op deze manier :-)

De koffers staan om 7:00 uur al op de gang en worden dan weer voor ons naar de bus gebracht. We vertrekken om 7:30 uur voor een korte rit terug naar Tam Coc waar we gisteren ook al die boottocht hebben gemaakt, nu gaan we een echter een fietstocht maken in de omgeving.


Maar eerst gaan we nog naar een Citadel van de eerste koning van Vietnam in 968 . Onze gids verteld er veel over, maar vanwege zijn slecht verstaanbare Engels. lukt het mij niet hier veel meer informatie aan jullie te verstrekken helaas. Het verhaal ging in ieder geval over zijn vrouwen en over draken, waarbij ik niet begrepen heb of de vrouwen en de draken een en dezelfde persoon waren, ik acht die kans aanwezig :-)


Hierna zoals gezegd op naar de fietsverhuurder.

De mannen krijgen een mountainbike en de vrouwen een oma fiets, en dan te bedenken dat niemand wist dat Alie pas oma is geworden. Er wordt zelfs een flesje water bij geleverd, geen overbodige luxe met deze vochtige hitte

Er is de keuze tussen een lange en een korte fietstocht. Wij bikkels gaan uiteraard voor de lange tocht. Het is een mooie tocht tussen rijstvelden etc. door met zelfs af en toe onverharde paden.

We bezoeken ook nog een plaatselijke markt, waar we ons alweer verbazen over de smerigheid die er in Aziatische landen op markten wordt verkocht. Het vlees ligt dan ook de hele dag zonder enige koeling open en bloot te wachten op een koper.

Ook zijn er weer allerhande insecten te koop….,bbbbrrrrr.


Halverwege de fietstocht komen we weer langs het startpunt en haakt de groep die voor de korte tocht heeft gekozen af. Alie besluit ook te stoppen, dit omdat ze al een aantal dagen last heeft van haar linkerbeen welke ook een beetje dikker is dan normaal.

En dat was maar goed ook, want het 2e deel was best wat zwaarder door de vele onverharde paden en zelfs een stuk waar we moesten klunen, Ly Hop genaamd in het Vietnamees :-) gek dat Google translate dat kan vertalen in het Vietnamees, kan me nl niet voorstellen dat ze hier ooit een elfstedentocht hebben kunnen houden ;-)

Uiteindelijk hebben we toch zo’n 21 km gefietst.


Hierna naar een restaurant voor de lunch.

Er staan bakjes met allerlei sausjes op tafel, ik zeg tegen onze tafelgenoten, we krijgen vast frikandel speciaal want er lijkt een bakje met ketchup en mayonaise tussen te staan.

We krijgen eerst Vietnamese tomatensoep.

Hierna komt er ……….jawel een schaaltje met frites. Dus dat bakje blijkt dus inderdaad Ketchup en mayonaise te bevatten.

Hierna wordt er nog geiten saté gebracht, en een of ander kip gerecht met groenten en ook nog een soort rundergoulash. Gek genoeg wordt de rijst en de Mie pas gebracht als het vlees al op is.

Asterix en Obelix zeiden het altijd al “Rare jongens die Romeinen” dat blijkt wat mij betreft dus ook voor de Vietnamezen op te gaan. Maar ze zijn wel ontzettend vriendelijk.

Overigens is dat geitenvlees een specialiteit van de streek.

Heb er uiteraard ook een 2 tal lekkere Saigon biertjes bij genomen.

Na de maaltijd kwamen ze ook weer aan met een klein borrelglaasje van een of ander sterk bocht.

Ik hou hier helemaal niet van dus die van mij maar in een leeg bier blikje gedeponeerd.


Nu onderweg naar ons volgend hotel in Vinh een rit van zo’n 200 km.

Ook best lekker ontspannen.


Na nog een tussenstop voor een plaspauze, aankomst in ons hotel, alweer een mooi hotel en met zwembad en we krijgen ook alweer een welkomstdrankje. Onze kamer ziet er prima uit, we trekken direct de zwemkleding aan en verplaatsen ons naar het mooie zwembad. En eindelijk dit is er een waar je van afkoelt, het water is nl kouder dan de luchttemperatuur. Dat was de dagen hiervoor wel anders. Na een uurtje zwemmen, nou ja eigenlijk niet meer dan slap OH’n staand in het water met een biertje in de hand. :-) terug naar de kamer om te douchen.


Om 19:30 begint het diner, dit keer bij het leuk verlichte zwembad, ze hebben er hiervoor 3x 6 persoons tafeltjes geplaatst.

Het eten bestaat net als vanmiddag uit diverse gerechten en weer komt de witte rijst als laatste.

Ik zit dan al vol en laat de rijst voor wat het is, we praten gezellig over van alles en nog wat onder het genot van nog een paar biertjes, en concluderen dat wij de problemen van Nederland binnen no time zouden kunnen oplossen :-)


En alweer een dag voorbij.

Tot morgen maar weer.



Reacties

Reacties

Ronald

Gaat het op werken lijken? Zulke lange dagen, echt niet. Mooie verhalen. ;)

Annette

Leuk verhaal weer! gaat het weer een beetje met Alie haar been?

Tineke

weer genoten,leuk een fietstocht ,geniet er lekker van, is het een gezellige groep?
Hoop dat Alie haar been ,weer wat beter mee gaat ,fijne reis nog ,groetjes Rob&10.

René Zelten

Hoop dat het met het been van Alie beter gaat tijdens jullie reis.
Verrassend, ketchup en mayo. Je zou inderdaad frikandellen verwachten.
En ik zie dat jullie de politiek ingaan. Mijn stem hebben jullie.?

Jolanda

Dat vlees ziet er idd niet appetijtelijk uit. En enige hygiëne ontbreekt er wel. Maar verder leuke foto's en weer een mooi verhaal.
Hoop dat het goed komt met Alie haar been. En erg sportief op een mountain bike en oma fiets. Veel plezier nog.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!